لوگو تهران بگ فیلتر

مراحل و نحوه نصب هواکش صنعتی

مراحل و نحوه نصب هواکش صنعتی

اشتراک گذاری :

4.5/5 - (2 امتیاز)

نصب هواکش صنعتی یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش‌ها در احداث کارگاه‌های صنعتی یا ارتقاء آن‌ها است. در واقع، یک کارخانه، کارگاه، پارکینگ سرپوشیده عمومی یا هر مکان مشابهی، بدون هواکش صنعتی بزرگ و مخصوص کامل نخواهد شد.

در نتیجه، پروسه انتخاب، خرید و نصب و بهره‌برداری از فن‌های صنعتی و تکمیل سیستم‌ تهویه کارگاه یا سوله مرحله مهمی در کار احداث یا گسترش این مکان‌ها خواهد بود. در نظر داشته باشید که حتی گسترش این مکان‌ها نیز، نیاز به تعویض هواکش یا درنظر گرفتن یک هواکش بزرگ دارد.

مکان‌هایی که در آن‌ها از هواکش‌های صنعتی استفاده می‌کنیم
هواکش صنعتی مناسب

انتخاب هواکش صنعتی

اولین مرحله از نصب هواکش‌ صنعتی را باید انتخاب هواکش مناسب دانست. این انتخاب باید با توجه به معیارها و فاکتورهای مشخصی صورت گیرد که عبارتند از:

  • ابعاد و مساحت فضایی که هواکش صنعتی باید در آن نصب شود
  • شرایط فضا و نوع فعالیتی که در آن صورت می‌گیرد، (وجود یا عدم وجود بخارها یا گازهای سمی) به‌منظور مشخص کردن نیاز ما به سرعت، فشار و حجم جابجایی هوا
  • قدرت هواکش صنعتی که با قدرت الکتروموتور آن مشخص می‌شود
  • متریال دستگاه با توجه به شرایط محیط

موارد گفته شده را می‌توان نکاتی دانست که در انتخاب بهترین هواکش صنعتی برای فضای مورد نظر ما تاثیر بسیاری دارند. پس از در نظر گرفتن این موارد و مشورت با کارشناسان و متخصصان این کار، می‌توان انتخاب مناسب را نهایی کرد.

برای مطالعه بیشتر در مورد کارایی هواکش ها پیشنهاد می کنیم به مقاله نقش کلیدی تهویه ها و هواکش های صنعتی در عملکرد کارخانه نگاهی بیندازید.

فراهم کردن زیرساخت نصب هواکش

زیرساخت نصب هواکش
زیرساخت نصب هواکش صنعتی

پس از انتخاب هواکش، لازم است محل نصب آن مشخص شده و زیرساخت‌های نصب فراهم گردد. اگر نصب هواکش بر طبق اصول صورت نگیرد و محل نصب آن استانداردهای لازم را نداشته باشد، در فعالیت و انجام وظایف خود با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

ضمن اینکه آماده نبودن محل نصب هواکش، می‌تواند به آن آسیب وارد کند. فونداسیون مناسب هر هواکش با توجه به وزن و ابعاد دستگاه و شاسی آن طراحی و آماده‌سازی خواهد شد.

آماده‌کردن کانال‌های ورودی و خروجی

پس از آماده‌ کردن محل نصب، کانال‌های ورود و خروج هوا طراحی خواهند شد. ابعاد این کانال‌ها که شامل ضخامت، قطر و طول‌شان خواهد بود با توجه به نوع دستگاه، شرایط فضا و نیاز شما طراحی می‌شود. این مورد از آن جهت اهمیت ویژه پیدا می‌کند که در صورت طراحی غیراصولی کانال‌ها، صدای ایجاد شده از فعالیت هواکش بیش از حد خواهد شد که آزاردهنده است.

جنس این کانال‌ها با توجه به شرایط و موقعیت کارگاه و کاری که در آن انجام می‌شود آلومینیوم یا برزنتی انتخاب می‌شود. مزیت کانال‌های برزنتی انعطاف پذیر بودن آن‌ها است و مزیت کانال‌های آلومینیومی مقاومت و استحکام‌شان. نکته دیگر محل اتصال کانال‌ها به دهانه‌های هواکش است.

در این اتصال نباید آسیبی به بدنه و ورودی و خروجی هواکش وارد شود. اتصال کانال‌ها به هواکش از طریق فلنج مخصوص صورت می‌گیرد و کامل و بی‌نقص خواهد بود.

انجام تنظیمات مربوط به انرژی مصرفی فن

لازم است توان مصرفی الکتروموتور فن مشخص شود و منبع تغذیه دستگاه با توجه به این توان تنظیم گردد. به این معنی که، آمپر مصرفی الکتروموتور مشخص شود و برقی که هنگام راه‌اندازی و فعالیت دستگاه به آن وصل می‌شود بیش از آمپر اعلام شده نباشد تا دستگاه را دچار آسیب نکند.

همچنین دستگاه در عملکرد خود دچار اختلال نشود. در این مرحله به نیاز وجود یک کلید قطع اضطراری نیز فکر می‌شود. پس از انجام بررسی‌های لازم، در صورت نیاز این کلید نیز در مکانی مناسب تعبیه خواهد شد.

بررسی نهایی سلامت دستگاه

بررسی نهایی
بررسی نهایی هواکش صنعتی

در این مرحله، هر آنچه باید در نصب هواکش‌ صنعتی صورت می‌گرفت انجام شده است و باید دستگاه و سلامت عملکرد آن بررسی شود. پس از روشن کردن دستگاه و شروع به‌کار کردن آن، از نصب صحیح و سلامت آن اطمینان حاصل خواهد شد.

البته در این بخش ممکن است تنظیماتی در زاویه تیغه‌ها یا آچارکشی آن‌ها صورت گیرد یا اینکه تنظیمات تسمه پروانه نیز بررسی مجدد شود تا بیشترین بازده برای محل حاصل گردد. در پایان بررسی‌های صورت گرفته بهتر است این نکته را نیز یادآور شد که الکتروموتور فن نباید هیچگونه پوششی داشته باشد. وجود این پوشش می‌تواند باعث بالا رفتن دمای دستگاه و ایجاد آسیب به موتور شود. ضمن اینکه عملکرد فن نیز با مشکلاتی همراه خواهد شد.

سخن پایانی

در نهایت باید گفت، نصب هواکش‌ صنعتی کاری تخصصی و حرفه‌ای است و تمامی مراحل آن باید تحت نظر و با مشاوره متخصصین و تکنسین‌های با تجربه صورت گیرد. بررسی‌های مورد نیاز برای هر مرحله نیز باید توسط این افراد و با تکیه بر مهارت آن‌ها صورت گیرد.

نکته دیگر، نیاز دستگاه به سرویشسهای دوره‌ای پس از نصب و بررسی سلامت آن است. این سرویس‌ها که در فواصل زمانی مشخص انجام می‌شوند، به حفظ سلامت دستگاه و پیشگیری از ایجاد مشکلات احتمالی بسیار کمک خواهند کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

سوالات متداول نصب هواکش صنعتی

در مکان‌های مختلف، می‌توان هر نوع هواکش‌ صنعتی‌ای استفاده کرد؟

  • خیر، انتخاب هواکش باید با توجه به شرایط مکان مورد نظر صورت گیرد.

محل نصب هواکش‌ صنعتی و فونداسیون آن، کاملا هم اندازه با شاسی هواکش طراحی می‌شود؟

  • خیر، فونداسیون معمولا کمی بزرگتر از شاسی خواهد بود.

برق مورد نیاز برای نصب هواکش‌ صنعتی چه میزان است؟

  • این برق با توجه به توان مصرفی الکتروموتور دستگاه مشخص می‌شود و مقدار ثابتی برای انواع دستگاه ندارد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این سایت متعلق به فیلترسازی برادران شاهمرادی میباشد. © - طراحی سایت و سئو سایت توسط افق وب

مشاوره رایگان

09196900384